Jääkarhut taistellen kesälomalle

Ylivieskan Jääkarhujen kevät jäi lyhyeksi, sillä joukkue lähti laulukuoroon heti ensimmäisellä playoff-kierroksella. Sotkamon Kiekko oli vahvempi myös ottelusarjan toisessa kamppailussa ja marssi semifinaaleihin 2–4 (1–0, 0–1, 1–3) -voiton myötä.

Edellispäivän 2–14 murskatappio oli poispyyhitty ylivieskalaisten mielestä, kun joukkue luisteli lauantaina kotiaskiinsa. Pekka Palon luotsaama miehistö aloitti ottelun terävästi, kun Joel Honkakoski viimeisteli ensimmäisen erän ainoan osuman.

Vähämaalisena ja tasaisena peli eteni myös toisessa erässä, jossa nähtiin avauserän tapaan ainoastaan yksi osuma. Sen iski vieraiden Vili Kauppinen ylivoimalla.

Päätöserässä Soki meni ensimmäistä kertaa johtoon, kun Olli Pulkkinen ohitti Jussi Siirosen pelikellon näyttäessä aikaa 43:25. Kotijoukkueen Kari Mattila veivasi komean 2–2 tasoituksen, kun erää oli pelattu seitsemän minuuttia. Sokin Jarno Mikkola sysäsi YJK:n lähemmäs lomalaitumia ajassa 52:29. Kotijoukkue yritti lopussa tasoitusta ilman maalivahtia, minkä seurauksena Henri Myöhänen viimeisteli 2–4-lukemat tyhjään verkkoon neljä sekuntia ennen loppua.