Jääkarhuja vietiin kuin pässiä narussa

Perjantain voitto TeKi:stä oli muisto vain, kun YJK kohtasi vieraissa sarjan kärkijoukkueen Sokin. Sotkamolaiset repäisivät toisessa erässä mojovat johtolukemat taululle ja lipuivat lopulta selvään 13–3 (2–1, 5–0, 6–2) kotivoittoon.

Ensimmäisessä erässä Jääkarhut roikkui vielä pelissä mukana, vaikka erätauolle mentiinkin kotijoukkueen komennossa. YJK sai toiseen erään kohtalaiset asetelmat, kun Konsta Härkönen onnistui kaventamaan lukemiksi 2–1 erän loppupuolella.

Toinen erä olikin sitten karua kertomaa ylivieskalaisten kannalta. Jääkarhut nukkui täysin kahdesti maalin jälkeisessä vaihdossa. Sokin Jarno Mikkolan laukoman 3–1 maalin jälkeen kului 17 sekuntia, kun omissa taas soi. Kotijoukkueen 5–1 maalin jälkeen kello ei ehtinyt tikittää kuin 15 sekuntia, kun häkki heilui ylivieskalaisten päädyssä. Tappiolukemat 6–1 riittivät myös YJK-vahti Jussi Siiroselle, joka luisteli vaihtoon pelin ollessa puolivälissä.

Siirosen paikan maalinsuulla ottanut Asla Ohtamaa ei onnistunut pitämään nollaa erän loppuun asti. Sokin Vili Kauppinen laukoi isäntien illan seitsemännen, kun erää oli jäljellä 18 sekuntia.

Päätöserässä suurin jännitys pelistä oli jo hävinnyt ja maaleja tehtiin liukuhihnalta, enimmäkseen vieraiden päätyyn. YJK:n toisen maalin kolmannessa erässä iski Kari Mattila, mutta jälleen kerran Soki osui heti perään. Aikaa ehti tällä kertaa kulua 16 sekuntia, kun Mikkola kuritti illan toisella osumallaan vieraita. Kahdesta seuraavasta maalista vastasi kotijoukkue, ennen kuin Tomi Gronoff kavensi tilanteeksi 10–3. YJK:n kannalta ilon aiheet olivat ottelussa vähissä, kun Soki takoi vielä tusinan täyteen ja yhden päälle ennen päätössummerin soittoa.