Niukka tappio viimeisessä kotipelissä

 

Jääkiekon II-divisioonassa Kalajokilaakson kiertueella pelannut ylitorniolainen Etelä-Portimo haki lauantaina jatkoaikavoiton Nivalasta. Sunnuntaina Et-Po joutui jatkoille myös Ylivieskassa, jossa lopulta tarvittiin vielä voittomaalikilpailu, jonka jälkeen vieraat veivät voiton maalein 2–3 (0–0, 0–1, 2–1, 0–0, 0–1).

Kotijoukkue Ylivieskan Jääkarhut loi avauserässä enemmän paikkoja Villehart Kuusamon vartioimalle vierasmaalille, mutta verkko ei soinut kummassakaan päässä.

Toinen erä ehti vanhentua reilut viisi minuuttia, kun Jani Rautio yllätti jääkarhuveskari Asla Ohtamaan ja vei vieraat johtoon. YJK oli jälleen pelillisesti niskanpäällä, mutta 20 kertaa kakkoserässä torjunut Kuusamo piti kotijoukkueen nollilla.

Päätöserässä vierailla oli sauma lisätä johtoaan rangaistuslaukauksella, josta Arto Eskola ei onnistunut pistämään kiekkoa Ohtamaan taakse. Villehart Kuusamon nollapeli puolestaan kuivui kokoon vajaat seitsemän minuuttia ennen erän loppua, kun Joona Alahäivälä toi kotijoukkueen tasoihin.

Pari minuuttia myöhemmin YJK-painostus tuotti jälleen tulosta ja Kari Mattila iski kotijoukkueen johtoon, mutta se ei vielä ratkaissut peliä. YJK:n Iiro Ojala joutui erän lopulla jäähylle, jolloin Et-Po vaihtoi vielä maalivahdin kuudenteen kenttäpelaajaan ja Timo Pantsar tasoitti, kun erää oli jäljellä 40 sekuntia.

Tuloksettoman jatkoajan jälkeen mentiin rankkarikisaan, jossa YJK oli tehoton. Vierailla oli kaksi onnistujaa, kun Timo Pantsar ja Johannes Pukema iskivät kiekon verkkoon.