Ruskaretkeltä pistelisää

Viikonlopun ruskaretki toi kolme lisäpistettä Jääkarhujen pisteputkeen, kun sunnuntai huipputrillerissä KeKi Kemijärveltä taipui lukemin 2-3. Retken ensi askeleet joukkue otti jo lauantaina, kun kotijoukkue EtPo Ylitorniolta ja Jääkarhut kohtasivat Ainiovaaran pyhätössä. Jääkarhut ei päässyt missään vaiheessa peliin mukaan. Jalat jäi bussiin - vanhan sanonnan mukaan. EtPo:n hyökkäykset vyöryivät heti ensimmäisestä vaihdosta alkaen tuhoisin seurauksin ja punalamppu paloi tiuhaan Jääkarhujen maalin takana. Ottelu oli taputeltu jo ensimmäisen erän 10 minuutin jälkeen päättyen lukemiin 10-3. Jääkarhujen maalintekijät olivat Joni Heinonen, Konsta Härkönen ja Lauri Laakko.

Yksi yö kaiken muuttaa voi, voidaan sanoa, kun Jääkarhut matkusti Kemijärvelle paikallisen KeKi:n vieraaksi. Joukkueen edellisen pelin taaperrus oli sisuunnuttanut pelaajat hirmuiseen iskuun, joka oli havaittavissa jo alkuverryttelyssä. Peli oli ehdottomasti Jääkarhujen parasta osaamista kauden aikana. Jokaisesta kiekosta taisteltiin niin kuin lajin luonteeseen kuuluukin.Vaikka KeKi meni toisen erän alussa 2-0 johtoon, selkä ei suoristunut missään vaiheessa. Jääkarhujen yritys palkittiinkin, kun Niko-Ville Moilasen lämäri upposi hyvin pelanneen KeKi:n maalivahdin taakse. Pelitempo oli niin hurja, että KeKi:n pelaajilta alkoi loppua bensa. Kari Mattila sivalsikin toisen erän lukemiksi 2-2. Kolmas erä alkoi tasaisena, mutta pelin edetessä Jääkarhut vei peliä miten halusi.Oli vain ajan kysymys milloin ja kuka Jääkarhupelaajista iskee johtomaalin. Kari Mattila sen teki Tomi Gronoffin hienosta syötostä pisteiden väliin.

Tästä on erittäin hyvä jatkaa seuraaviin haasteisiin ja ryhtyä valmistautumaan seuraavaan peliin, joka onkin paikallisderby, kun Cowboys tulee ensimmäisen kerran tällä kaudella KPK Areenalle pistejahtiin. Tapahtumasta onkin tulossa ennenkuulumattoman suuri, kun ottelun yhteyteen on nidottu KIEKKOKARNEVAALI- tapahtuma ison maailman malliin.