Ylivieskan Jääkarhut hävisi niukasti sarjakakkoselle Et-Polle

Jääkiekon II-divarissa pelattiin lauantaina pohjoislohkon kärkipään kamppailu, kun Ylivieskan Jääkarhut kohtasi Et-Pon. Ottelun ratkaisu nähtiin viimeisellä kympillä, kun vieraat painelivat kahden maalin johtoon, jota YJK ei enää saanut kurottua tasoihin. Ylitorniolaiset vankistivat asemaansa sarjakakkosena 6–7 (4–3, 0–2, 2–2) -voitolla.Et-Po aloitti ottelun tehokkaasti, sillä vieraat karkasivat nopeaan tahtiin 0–2-johtoon. Ylitorniolaisten maalihanat aukaisi Sami Pietsalo ajassa 03.32. Re

YJK ei kahdesta takaiskumaalista häkeltynyt. Erän puolivälissä Elias Honkakoski tuuletteli jo 3–2-johto-osumaa. Sitä ennen YJK:sta maaliverkkoa heiluttivat Lauri Laakko ja Konsta Härkönen.

Molemmat joukkueet osuivat vielä kertaalleen ennen erätaukoa. Et-Po tasoitti lukemat 3–3:een, kun Ville Väänänen ohitti YJK-vahti Taavetti Mattilan pelikellon näyttäessä aikaa 15.25. Puolitoista minuuttia tasoituksen jälkeen Härkönen tuuletteli ottelun toista osumaansa.

Toisessa erässä maaliverkko heilui vain YJK:n päädyssä. Juho Kangas toi vieraat ensin tasoihin ajassa 26.10. Kangas osui toistamiseen, kun ottelu oli puolivälissä.

Päätöserässä YJK puristi vielä pelin tasoihin Kalle Hyvärisen ylivoimamaalilla, mutta sen jälkeen vieraat karkasivat. Jani Rautio vastasi Et-Pon 5–6-osumasta, kun peliä oli takana 51.23. Väänänen pääsi myös kahden maalin kerhoon, kun ykköskentän laituri vei vieraat 5–7-johtoon.Härkönen iski hatullisen täyteen, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä minuutti ja 39 sekuntia. Lopussa YJK haki tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Et-Pon puolustus kesti lopun painostuksen.Ottelu oli tasainen myös torjuntojen valossa. Mattila otti pelissä 32 koppia ja Et-Pon Oskari Mäkelä 28.