HURJA TAISTELU SIIVITTI VOITTOON

Ylivieskan Jääkarhut ja Limingan Kiekko väänsivät tasaisen matsin jääkiekon II-divisioonassa – YJK otti täydet pisteet rautaisen puolustuksen ja erinomaisen maalivahtipelin turvin.

Ylivieskan Jääkarhut vahvisti asemiaan jääkiekon II-divisioonan lohkon 5 kärkikahinoissa, kun se kaatoi perjantai-iltana kotonaan Limingan Kiekon maalein 2–1 (2–0, 0–0, 0–1). Kyseessä oli niin sanottu kuuden pisteen ottelu, sillä YJK:n voiton myötä joukkueiden välinen piste-ero venähti yhdestä pisteestä neljään pisteeseen.Ottelun voittomaali nähtiin jo kuuden peliminuutin jälkeen, kun Lauri Laakko vei isännät 2–0-johtoon. Reilu minuutti ennen Laakon onnistumista Arttu Ypyä heilutti maaliverkkoja ylivoimalla.Maalipaikkoja avauserässä oli myös LiKillä, mutta ne kilpistyivät kerta toisensa jälkeen YJK-vahti Taavetti Mattilan suojuksiin. LiKi muun muassa tuhlaili rangaistuslaukauksen, joka tuomittiin kolme minuuttia ennen erän päättymistä.

Toisessa erässä LiKille tarjottiin tasoitusmahdollisuutta kuin hopeatarjottimella, sillä vieraat pääsivät jauhamaan yhdeksän minuuttia ylivoimaa, johon mahtui myös kaksi minuuttia pakkopeliä viidellä kolmea vastaan. YJK onnistui taistelemaan ajan kellosta pois ilman suurempia vaikeuksia, kun LiKi jauhoi tehotonta ylivoimaansa.

YJK:lla oli tilaisuus lyödä viimeinen naula arkkuun päätöserän puolivälissä, kun LiKi jäähyili kaksi miestä boksiin. Kaksi minuuttia kahden miehen ylivoimaa tuotti kuitenkin saman lopputuloksen kuin LiKillä toisessa erässä.

Viisi minuuttia ennen erätaukoa Juho Saarni laittoi painetta YJK:n penkille iskemällä 2–1-kavennuksen peliajan päättymistä. YJK jatkoi vahvaa puolustuspeliään myös ottelun viimeiset minuutit, mikä takasi täydet sarjapisteet ylivieskalaisjoukkueelle.Erinomaisesti kotijoukkueen tolppien välissä esiintynyt Mattila kirjautti ottelussa 38 torjuntaa. Toisessa päässä Juho Tarkka oli kiekon tiellä 30 kertaa.