KIRVELEVÄ KOTITAPPIO COYBOYSILLE

Jääkiekon II-divisioonan kauden ensimmäinen Kalajokilaakson paikallisottelu pelattiin perjantaina Ylivieskassa, kun Jääkarhut ja Nivala Cowboys iskivät yhteen täpötäydellä KPK-Areenalla. Kahden kuuman joukkueen kohtaamisessa voitto meni 1–4 (0–2, 1–1, 0–1)-lukemin tappioitta sarjassa jatkavalle Cowboysille, jonka ylivoima oli paikallispelissä uomissaan. Kolmesta ensimmäisestä kotipelistä voitot harjanneelle YJK:lle tappio oli ensimmäinen KPK-Areenalla.

Cowboysin tehokkaasta pakkopelistä saatiin esimakua avauserän puolivälissä, kun Ville Eskola ohitti ensimmäistä kertaa YJK-vahti Taavetti Mattilan. Reilu kaksi minuuttia ennen erätaukoa YJK antautui jälleen vajaalla pelatessaan. Mika Saarimaa iski pelivälineen pussiin Riki Korkiakosken syötöstä.

Sama meno jatkui myös toisessa erässä, kun ajassa 27.44 Mikael Juola tehtaili lukemat 0–3:een YJK-pakki Juho Luttisen istuessa kiinnipitämisjäähyään. Topi Palo loi ylivieskalaisleiriin uskoa kaventamalla lukemiksi 1–3 toisen erän loppupuolella.

YJK:n etsikkoaika koitti kolmannen erän alussa, kun joukkue pääsi jauhamaan minuutin ajan kahden miehen ylivoimaa. Ylivieskalaisten pakkopeli ei tuottanut tulosta ja heti erikoistilanteen päätyttyä Cowboys iski. Nivalalaiset karkasivat ratkaisevaan 1–4-johtoon Saarimaan illan toisella osumalla, kun peli oli ehtinyt vanheta 48.20. Ottelun viimeiseksi jääneeseen maaliin syötön tarjoilivat Riki Korkiakoski ja puoli minuuttia aiemmin jäähypenkiltä vapautunut Ville Peltomaa.

Taavetti Mattila torjui YJK-maalilla 36 kertaa. Hikinen oli iltapuhde myös Cowboys-vahti Tuomas Ringillä, jolle torjuntoja kirjattiin 34.