PAIKALLISDERBY PERJANTAINA

Huipputason jääkiekkoa on tarjolla perjantaina, kun Kalajokilaakson herruudesta taistellaan ensimmäisen kerran tällä kaudella Jääkarhujen ja rakkaan vihollisen Cowboysin kohdatessa Ylivieskassa. Tämä ensikohtaaminen ajoittuu juuri oikeaan aikaan,kun koululaisten syysloma alkaa. Sen kunniaksi Jääkarhut tarjoaa kaikille Ylivieskan ja Alavieskan alakoululaisille vapaaliput otteluun. Häkki tulee olemaan täysi ja tunnelma katossa.

Jääkarhut on pelannut sarjassa neljä ottelua ja pistemenetyksiä on ainoastaan yksi. Harmittava piste karkasi ensimmäisessä sarjapelissä KuKi:a vastaan, kun voitto tuli vasta voitttolaukauskilpailun jälkeen. Muut kolme sarjapeliä ovat kääntyneet Jääkarhujen voittoon kohtuu selvästi. Joukkue on harjoitellut ja levännyt oikeassa suhteessa ja se saattaa olla selitys hyvin alkaneelle sarjakaudelle. Harjoittelussa näkyy kova vire joukkueen sisällä, mikä ruokkii pelaajia kovaan suoritukseen. Joukkueen pelaajamateriaalin on kapea, mutta sitäkin terävämpi. Sarjan tehotilaston kärjessä komeilee kolme Jääkarhupelaajaa ja se on historiallista. Joukkueen tehotilaston kova kärki on kolmikko Kalle Hyvärinen, Konsta Härkönen ja Lauri Laakko. Kolmikko on näyttänyt kyntensä jokaisessa pelaamassaan ottelussa ja tulee olemaan suuressa roolissa myös tulevassa perjantain koitoksessa. Paljon Mestis-kokemustakin omaava Eemeli Piippo on omaa luokkaansa edellä mainitun kolmikon takana, mutta ei ole vielä pelaamissaan otteluissa näyttänyt parasta osaamistaan.

Cowboysin sarja on käynnistynyt hyvin, vaikka sarjan ennakkosuosikkeihin kuuluva LiKi kylvettikin CB:n pojat Nivalassa edellisessä pelissä lukemin 1-8. Joukkue on raapinut kasaan 5 pistettä, yhdellä voitolla ja yhdellä jatkoaikavoitolla. Tuleva koitos tulee olemaan tasainen ja kova vääntö voitosta ja arvokkaista sarjapisteistä, olivatpa edelliset pelit menneet miten tahansa.

Peli alkaa perjantaina 21.10. klo 18.30 ja lipunmyynti klo 17.00. Tule ajoissa niin mahdut sisään.