Otteluennakot

KOLMAS KOHTAAMINEN PERJANTAINA

Kevätkausi alkaa heti huippuottelulla. Jääkarhut saa vieraita perjantai-illan huumassa, kun Cowboys tulee hakemaan revanssia niukalle tappiolle syyskierroksen viimeisestä pelistä. Lähes kuukauden joukkueet ovat syöneet kinkkua ja harjoitelleet tavoitteenaan mahdollisimman hyvä sijoitus runkosarjassa, joka päättyy helmikuun lopussa.

Jääkarhujen rosterissa ei tauon aikana ole tapahtunut paljon. Ainoastaan vakiomiehistöön kuuluva Joel Honkakoski lähti tammikuun alussa armeijan harmaisiin. Muuten joukkue lähtee kevätkiertueelle tutulla miehistöllä.

Perjantain ottelusta tulee varmasti vaudikas ja kiihkeä niinkuin paikallisderbyt aina ovat olleet. Joukkueiden keskeiset ottelut ovat jääkarhuille 2-0, mutta vielä on kaksi runkosarjan peliä jäljellä. Toivottavasti Play Offs- peleissä joukkueet kohtaavat ja ratkovat paremmuutensa lopullisesti.

 

VIIME KAUDEN MESTARI TULEE JÄÄKARHUJEN VIERAAKSI

Illat pimenee, mutta pelit paranee, kun lauantai-illan huumassa viime kauden mestari hyppää laatikkoon kotijoukkueen haastajaksi. Jääkarhujen alkukausi on sujunut odotettua paremmin aina elokuun Suomen Cupin otteluista lähtien. Joukkueen pelaajamateriaali on kapea, mutta sitäkin terävämpi. Konsta Härkönen, Kalle Hyvärinen ja Lauri Laakko ovat pystyneet pitämään tasonsa kaikissa pelaamissaan otteluissa ja sen on näkynyt koko sarjan tehotilastossa. Puolustuksen kirkkaimpana tähtenä on loistanut Eemeli Piippo, mikä on ollutkin odotettavissa meriitit huomioiden. Maalivahtikaksikko Taavetti Mattila ja Markus Ristiluoma on onnistunut hyvin pelaamissaan otteluissa ja ovat olleet vahva tukipilari joukkueen puolustukselle. Remppaosastoltakin on hyviä uutisia, kun Olli Markkula ja Arttu Kiiskilä palaavat laatikkoon. Ainoastaan Atso Ohtamaa huilaa vielä viikon/pari saatuaan lievän olkapäävamman edellisessä pelissä. Puolustukseen tulee uutena kasvona Arttu Ypyä Raahe Kiekosta, jolloin saadaan tulevaan otteluun puolustuspäähän tarvittava miehitys. Vuokatti Sport Team saapuu Ylivieskaan tutun kasvon kera, kun IIkka Törnvall johdattaa hyvin pelanneen ryhmänsä Jääkarhuja vastaan. Ottelusta tulee kuntopuntari huomioiden hyvin tasainen ja yksi kovavauhtisimmista kohtaamisista tällä kaudella. Ottelu alkaa lauantaina klo 16.00. Tule ajoissa niin vältät ruuhkat lippuluukulla!

PAIKALLISDERBY PERJANTAINA

Huipputason jääkiekkoa on tarjolla perjantaina, kun Kalajokilaakson herruudesta taistellaan ensimmäisen kerran tällä kaudella Jääkarhujen ja rakkaan vihollisen Cowboysin kohdatessa Ylivieskassa. Tämä ensikohtaaminen ajoittuu juuri oikeaan aikaan,kun koululaisten syysloma alkaa. Sen kunniaksi Jääkarhut tarjoaa kaikille Ylivieskan ja Alavieskan alakoululaisille vapaaliput otteluun. Häkki tulee olemaan täysi ja tunnelma katossa.

Jääkarhut on pelannut sarjassa neljä ottelua ja pistemenetyksiä on ainoastaan yksi. Harmittava piste karkasi ensimmäisessä sarjapelissä KuKi:a vastaan, kun voitto tuli vasta voitttolaukauskilpailun jälkeen. Muut kolme sarjapeliä ovat kääntyneet Jääkarhujen voittoon kohtuu selvästi. Joukkue on harjoitellut ja levännyt oikeassa suhteessa ja se saattaa olla selitys hyvin alkaneelle sarjakaudelle. Harjoittelussa näkyy kova vire joukkueen sisällä, mikä ruokkii pelaajia kovaan suoritukseen. Joukkueen pelaajamateriaalin on kapea, mutta sitäkin terävämpi. Sarjan tehotilaston kärjessä komeilee kolme Jääkarhupelaajaa ja se on historiallista. Joukkueen tehotilaston kova kärki on kolmikko Kalle Hyvärinen, Konsta Härkönen ja Lauri Laakko. Kolmikko on näyttänyt kyntensä jokaisessa pelaamassaan ottelussa ja tulee olemaan suuressa roolissa myös tulevassa perjantain koitoksessa. Paljon Mestis-kokemustakin omaava Eemeli Piippo on omaa luokkaansa edellä mainitun kolmikon takana, mutta ei ole vielä pelaamissaan otteluissa näyttänyt parasta osaamistaan.

Cowboysin sarja on käynnistynyt hyvin, vaikka sarjan ennakkosuosikkeihin kuuluva LiKi kylvettikin CB:n pojat Nivalassa edellisessä pelissä lukemin 1-8. Joukkue on raapinut kasaan 5 pistettä, yhdellä voitolla ja yhdellä jatkoaikavoitolla. Tuleva koitos tulee olemaan tasainen ja kova vääntö voitosta ja arvokkaista sarjapisteistä, olivatpa edelliset pelit menneet miten tahansa.

Peli alkaa perjantaina 21.10. klo 18.30 ja lipunmyynti klo 17.00. Tule ajoissa niin mahdut sisään.