Otteluennakot

PISTELISÄÄ ON SAATAVA VIIKONLOPPUNA.

Tuleva viikonloppu näyttää suunnan Jääkarhujen erittäin huonoissa tuulissa alkaneelle kaudelle.Joukkue on ollut ennen näkemättömässä loukaantumiskierteessä koko syyskauden. Tälläkin hetkellä telakalla on yli kentällinen pelaajia ja kaiken lisäksi nämä poissaolijat ovat joukkueen kokeneinta kaartia. Uusia pelaajia on jouduttu hankkimaan alkukauden aikana lisää, jotta peleihin saataisiin edes kolme täyttä kentällistä.Sopimuspelaajien määrä on näin noussut uuteen ennätykseen, joka on tällä hetkellä lähets 30 pelaajaa joista 2 maalivahtia Uutena kasvona on harjoituksissa ollut JHT:sta Joonas Heikkilä. Hänen pelaamisensa viikonlopun peleissä on kuitenkin vielä epävarmaa ja riipuu siitä montako pelaajaa kerkiää vielä loukaantua herjoituksissa ennen tulevia pelejä.

Kaikista vastoinkäymisistä kyllä selvitään aikanaan mutta tulevan viikonlopun peleihin ei sairastuvalta ole tulossa apuja, joten joukkueen joka saadaan kasaan on pantava parastaan ja venyttävä ennenäkemättömään suoritukseen jotta pisteet jäävät kotiluolaan.Viimeisin sopimuspelaaja Henri Vähätiitto oli todellinen vahvistus joukkueelle. Raahessa pelatussa ottelussa tehot 2+1 olivat kovaa luokkaa ja vastaavia tehoja tullaan tarvitsemaan viikonloppuna.

Perjantain vastustaja Cowboys on pelannut tasaisia peleja kauden alussa ja on varmasti latautunut hirmuiseen iskuun tulevaan koitokseen. Ottelussa on klassikon makua kun vuosien jälkeen joukkueet kohtaavat virallisessa sarjapelissä.

Sunnuntaina sitten toinen sarjanousija LiKi Limingasta, joka on koottu osin viimekauden Laser HT miehistä. Joukkue on ottanut muutaman yllätysvoiton sarjan ennakkoon kovimmista joukkueista, joten potenttiaalia joukkueesta löytyy.

PELIT JATKUVAT SARJAN ENNAKKOSUOSIKKIA VASTAAN.

Lauantaina on Jääkarhuilla todellinen tasonmittausilta, kun RoKi Rebels  Rovaniemeltä saapuu vierailulle Ylivieskaan. Jääkarhujen pelaajatilanne on ennen illan viimeistelyharjoitusta paranemaan päin. Taneli Mattila palaa laatikkoon pelikiellon jälkeen ja ensiesiintymisen tekee seuran oma kasvatti ja viimekaudella vahvoja otteita esittänyt Saku-Petteri Hyvärinen. SP on ollu sivussa pelihommista opiskelu- ja työkiireiden takia.

Viime pelissä voiton takuumiehenä ollut Mika Kokko on mitä ilmeisimmin luukkumiehenä lauantaina ja maalissa nähtäneen Topi Palo. Voitto ei kyllä jää maalivahtivalinnasta kiinni, sillä Jääkarhujen maalivahdit ovat sarjan ehdotonta eliittiä.

Illan vastustaja RoKi Rebels on ottelussa selvä ennakkosuosikki. Joukkue on koottu nälkäisistä, hyvin luistelevista ja erittäin motivoituneista nuorista miehistä. Joukkue pystyi edellisellä kierroksella kaatamaan Suomisarjanousua tavoittelevan ja erittäin kovia hankintoja tehneen TIHC:n Torniosta. Torniolaisten päänahan saaminen vyölle on sen suuruinen saavutus, että sitä ei uskonut kukaan.

Toivottavasti ylivieskalainen yleisö löytää hallille, sillä luvassa on vieläkin vauhdikkaampi ottelu kuin SoKi:a vastaan, vaikka senkin vauhti ja tapahtumarikkaus oli alkusyksyn otteluksi yllätys.

HARJOITUSOTTELUT JATKUVAT. RAAHE-KIEKKO VASTASSA

Sarja käynnistyy 23.9., mutta Jääkarhut pelaavat vielä 2 harjoitusottelua ennen sitä. Perjantaina kotona RaKia vastaan ja heti perään lauantaina Coyboysin vieraana Nivalassa.

Perjantaina Kalajokilaakso Areenaan saapuu Raahe-Kiekko Raahesta. Edellinen kohtaaminen oli kaksi viikkoa sitten ja RaKi oli parempi maalein 5-2. RaKi:n rosterissa oli 7 venäläistä pelaajaa. Yleensä itäsuomen pelaajat ovat taitotasoltaan hyviä, mutta tämän ryhmän taidot jääköön kaikkien itse arvioitavaksi. RaKi on ollut Jääkarhuille vaikea vastustaja kautta aikojen, oli kokoonpano mikä tahansa.

Jääkarhut lähtee viikonlopun koitoksiin hieman nilkuttaen. Marko Mehtälä loukkaantui Cowboys-pelissä ja Juha Viitanen loukkasi jalkaansa harjoituksissa. Mitään paniikkia ei kuitenkaan ryhmässä ole, sillä pelaajia riittää silti reiluun kolmeen kentälliseen.

Viimeiset harjoitukset ovat menneet kovan tekemisen merkeissä ja siitähän pelaajat tykkäävät. Taistelufiilis nousee kohisten sarja-avauksen lähestyessä.

SARJA KÄYNTIIN. SARJANOUSIJA JÄÄKARHUJEN VIERAAKSI

Lauantaina on sitten tosi kyseessä kun sarja pyörähtää käyntiin ja vieraaksi tulee SoKi Sotkamosta.

Jääkarhujen valmistautuminen on ollut hiukan epäonnista kun ykköskorin pelureita on loukkaantunut aina leikuupöydälle asti. Joukkueen viimevuotinen runko jatkaa edelleen ja tulee olemaan kovaa valuuttaa kauden aikana. Joukkueeseen on nostettu muutama nuori oma kasvatti,jotka ovat hyvin pysyneet mukana näisssä aikuisten peleissä. Kehitys tulee olemaan nopeaa kun kovat pelit kasvattavat ja myös kovempaan fyysiseen peliin tulee tuntumaa. Maalivahtiosasto on  sarjan parasta kun Topi Palo ja Mika Kokko luutivat maalilla.

Sotkamon tasosta ei oikein ole tietoa mutta perinteisesti joukkue on liukasliikkuinen ja pelaa erittäin agressiivistä kiekkoa. SoKi nousi II-Divisioonaa pelaamalla ja näissä nousupeleissä joukkueeltä nähtiin värikästä kiekkoa, joka aiheutti paljon jäähyjä ja muutakin kalapaliikkia.

PAIKALLISPELIT TULEVAN KIEKKOKAUDEN SUOLA

Paikallispelit ovat uusinta uutta tulevalla kiekkokaudella II-divisioonassa lohko 5:ssä. Joukkuekadon vuoksi Jääkiekkoliitto päätti nostaa rakkaan vihollisen, Nivala Cowboysin samaan sarjaan Jääkarhujen kanssa. Samalla nivalalaiset pelaajat Ville Peltomaa ja Joonas Raudaskoski siirtyivät kasvattajaseuransa riveihin. Kumpikin pelaaja varmasti vahvistaa Cowboysin rivejä.

Kotijoukkue Jääkarhut lähtee perjantain otteluun isännän ottein. Muutama avainpelaaja on pois, mutta joukkue tukeutuu sarjan parhaimpiin maalivahteihin Mika Kokkoon ja Topi Paloon. Ryhmään nostetut neljä A-ikäistä peluria ovat sopeutuneet hyvin kovempaan vauhtiin ja fyysisempään peliin. Paikallispelin luonteeseen kuuluen ilta tulee varmasti olemaan yllätyksiä täynnä. Omat paineensa illan otteluun tuo varmasti satapäinen Cowboysin kannattajajoukko. Ensimmäinen paikalliskohtaaminen antaa myös viitteitä varsinaisiin sarjapeleihin. Voittava joukkue saa varmasti melkoisen niskalenkin taistelussa jokilaakson herruudesta.